пятница, 23 декабря 2016 г.

Підсумки конкурсу «Легенди рідного краю» та презентація методичного посібника, календаря на 2017 р. та буклета
 21 грудня у малому залі  районного Будинку культури відбулась завершальна прес-конференція по реалізації проекту «Розвиток сільського зеленого туризму в територіальних громадах Хмільницького району». На прес-конференції  були присутні очільники влади, сільські голови, учасники проекту та учасники конкурсів « Легенди рідного краю» і «10 туристичних перлин Хмільницького краю».
     З привітальним словом виступила голова районної ради Зоя Григорівна Бонсевич, яка зазначила , що вперше за роки Незалежності відбувся проект «Розвиток сільського зеленого туризму в територіальних громадах Хмільницького району». Сьогодні були зроблені перші кроки щодо розвитку  сільського зеленого туризму  в районі. Зоя Григорівна наголосила , що Хмільницький район має значний потенціал щодо розвитку  сільського зеленого туризму.
     Також щирі слова подяки звучали Хмільницькій районній громадській організації «Право», її керівнику Віталію Дороху та консультанту проекту Тетяні Войціцькій   за активну участь у проекті.
    Зоя Григорівна представила  буклет «Птахи  заказника «Сандрацький»»  та календар  2017 р. «Розвиток сільського зеленого туризму в територіальних громадах Хмільницького району» ( світлини А.Кащеєва).  
    50 примірників буклетів  та  50 методичних посібників « Сільський зелений туризм: робимо перші кроки» були подаровані районній бібліотеці для дорослих ,  сільським бібліотекам району і  учасникам пресконференції.
 Керівник проекту, заступник голови  районної ради Анатолій  Войцещук розповів про проект, про перспективи розвитку сільського  зеленого туризму у районі.  Анатолій Іванович розповів  і про методичний посібник « Сільський зелений туризм: робимо перші кроки», який стане в нагоді тим, хто розпочне працювати у сфері сільського зеленого туризму. З цікавістю  запрошені слухали і про підсумки конкурсів  « Легенди рідного краю» та «10 туристичних перлин Хмільницького краю».
    Участь у конкурсі  взяли не тільки сільські голови, освітяни, але і  працівники культури. Це і Ольга Каньшина ( В.Митник), Людмила Кобринська (с.Порик), Тетяна Михалинчук ( с.Терешпіль), Віра Стапаненко (с.Сальниця).

       І місце отримала  бібліотекар Терешпільської  сільської бібліотеки Т.Михаленчук та завідуюча клубом с.Думенки    А.Корешкова ;
     ІІ місце отримав учитель історії Великоостріжецької школи Василь Маринич
      ІІІ місце отримала педагог з с. Куманівець   Н.Кравчук – Овчарук  .
      Всім конкурсантам були вручені Подяки від Відділу культури і туризму районної державної адміністрації.  До слів вітання  долучився заступник голови районної державної адміністрації Микола Чикотун, який побажав всім мирного неба, гарних свят, радість в домівках та всього найкращого.
    Слова вдячності, на завершенні   прес – конференції, звучали і  від депутата обласної ради Олександра Крученюка .  Він сказав, що вивчене і побачене за рік  щодо розвитку сільського зеленого туризму ,  зможуть застосувати на практиці учасники проекту   і   вірить, що всі ми будемо працювати на благо нашої малої Батьківщини та сподівається  на подальшу співпрацю.

Комментариев нет:

Отправить комментарий