воскресенье, 21 февраля 2016 г.

      Небесна сотня журавлями летить у сині небеса



      Історія України мала багато трагічних періодів, коли свобода і навіть сам факт існування українського народу опинявся під загрозою. Але завжди в такі періоди найкращі сини і дочки багатостраждальної України ставали на захист своєї землі, своєї свободи.
     Ніхто й уявити не міг, що сотня студентів зможе зламати систему, змінити країну та взагалі чогось досягти.
     Спочатку вони вимагали право вибору. Потім їм довелось вимагати права жити. І хоч кулі снайперів --  це вагомий аргумент, але ні кулі, ні гранати, ні нелюдська жорстокість не змогли перемогти цих людей. Вони гинули, та не здавались...
Так на Майдані з'явилась ще одна сотня -- Небесна. Кожен із них заплатив за свої переконання найвищу ціну-- життя.
       Серед героїв Небесної сотні був і наш земляк Юрій Нечипорук з м. Хмільник. Працював таксистом у Києві, підтримував Майдан. Вбитий "тітушками" та вивезений за 30 км від Києва під селище Глеваха. На його тілі виявлено 20 ножових поранень -- з них два на шиї та дев'ять в області серця.  Похований в рідному Хмільнику. Юрію Нечипоруку було 40 років...
       І для нас є святим обов'язком гідно вшанувати Героїв. Бібліотека підготувала та провела день інформації для учнів 8 класу, а також книжкову виставку "Герої не вмирають"присвячену подіям на Майдані два роки тому.
      Слава Україні! Героям слава! Це гасло набуло цілком конкретного змісту: "Душу й тіло ми положим за нашу свободу..." І зміст цей червоно-кривавими літерами вкарбувався написом на барикадах, де на передовій полягли Герої.

Комментариев нет:

Отправить комментарий