пятница, 10 марта 2017 г.

  Память про них увічнена в бронзі і граніті

        8 березня 1944 року Червона Армія  після жорстоких кровопролитних боїв звільнила Сальницю від німецьких загарбників. При визволенні Сальниці полягло 53 радянських  воїнів різних національностей, Гнатівки – 6. Поховані вони в братських могилах, біля яких виросли меморіали пам’яті, регулярно проходять мітинги в пам’ять полеглих та церковні відправи.
   Вшанували память своїх визволителів сальничани і цього весняного дня. Біля братської могили пройшов мітинг-реквієм, на якому  зі словами шани та безмежної вдячності виступили сільський голова Л.І.Мар’євич та голова організації ветеранів села О.В.Ісаченко. Сальничани вшанували пам’ять полеглих хвилиною мовчання.

        В бібліотеці всі бажаючі мають можливість ознайомитись з книжково-документальною виставкою спогадів ветеранів війни «Сповідь солдатських сердець», що відійшли у вічність.  Мертві не говорять, та вони хочуть, щоб про них памятали живі. А память про них увічнена не тільки в бронзі і граніті, а й  у безсмертному слові. Це потрібно для нащадків.



Комментариев нет:

Отправить комментарий